Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Pride and Prejudice - 2005 film

Για τις γυναίκες της Γεωργιανής Αγγλίας του 1800 ο γάμος είναι αντικείμενο ψυχρού υπολογισμού, υποχρέωση και όχι απόλαυση. Η Mrs Bennet έχει ως μοναδικό σκοπό της ζωής της να αποκαταστήσει τις 5 νεαρές κόρες της. Οι τοπικοί χοροί είναι λοιπόν το ιδανικό μέρος για τέτοια προξενιά και έτσι η Mrs Bennet δεν χάνει την ευκαιρία να γνωρίσει την μεγαλύτερη της κόρη Mary  στον νεοφερμένο περιζήτητο εργένη Mr. Bingley. Εκεί γίνεται και η πρώτη γνωριμία του επίσης πάμπλουτου εργένη Μr Darcy με την Elizabeth Bennet. 
Ενώ όμως το πρώτο ζευγάρι ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, το ανεξάρτητο πνεύμα της Elizabeth και ο αλαζονικός χαρακτήρας του Darcy καλλιεργούν μια αμοιβαία αντιπάθεια μεταξύ τους. «Θα μπορούσα εύκολα να συγχωρήσω την ματαιοδοξία του, αν δεν πλήγωνε την δική μου» ομολογεί η Elizabeth μετά από σχόλιο του Darcy ότι δεν είναι αρκετά όμορφη.
Σύντομα όμως η αντιπάθεια εξελίσσεται σε έρωτα. Όταν η Elizabeth και ο Darcy συνειδητοποιήσουν ότι ο ένας είναι πλασμένος για τον άλλο, θα πρέπει να ξεπεράσουν την υπερηφάνεια και την προκατάληψή τους προκειμένου να είναι μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.